CLUB ROTCART
 

HISTORIA

Club Rotcart Veterans bildades våren 2020 på Herr Nilssons gård i Flatvik, ca. 25km norr om Karlstad. På gården finns förutom Herr Nilsson (Anders), hans dotter Majja med sin sambo Bengt-Eric, son till Lars-Eric.

En sommardag 2019 va Lars-Eric på besök över en kopp kaffe med hembakat bröd till. Nyfiken som han är, drog han upp en dörr till ett skjul, och där fick han syn på en klenod, en gammal traktor. Traktorn va lite nedsjunken i och gömd av både gammalt sågspån och annat skräp.

Han pratade med Anders Nilsson om denna upptäckt och fick höra att traktorn funnits på gården sen 1982 och är en Buster 320 från 1961, men aldrig startad sista 15 åren. Lars-Eric har ett stort intresse för traktorer och maskiner, med längtan efter en egen veterantraktor under några år, vilket gör att frågan uppstod om den va till salu.

Till salu va den inte, av full förståelse för den historian som traktorn besitter på gården. Men, han skulle få fria händer av Anders att försöka få igång den och göra den i ordning och sen köra med den.

Lars-Eric tog Anders på orden och dagen efter kom han tillbaka med flera verktygslådor och började skotta fram den gamla traktorn. En tid senare, med nya filter, olja, diesel, däck och luftade spridare, så fick Lars-Eric igång traktorn och glädjen va stor hos alla på gården.

Traktorn ägs och körs idag av vår Majja, som är snabbast i klubben!

Då 320.n blev klar kom nya utmaningar för Lars-Eric när han i grannhusets förråd såg en gammal Volvo Krabat från 1957 under ett kapell…… För han ville ha en egen traktor...

Våren 2020 kom Lars-Eric på iden till en klubb för gamla veterantraktorer och gjorde slag i saken med sonen Bengt-Eric och startade Club Rotcart Veterans.

2023 har vi vuxit till 17 medlemmar och alla har vi ett gemensamt intresse; Vi älskar gamla traktorer!